Večeras je sa akšam namazom u mubarek noći petka ponovo otvorena Amanet džamija u Smederevu nakon višemesečnog detaljnog renoviranja.

Na džamiji su izvršeni obimni radovi na zameni i rekonstrukciji celokupne krovne konstrukcije, toplotne izolacije, kao i radovi na uređenju enterijera.

Večerašnjoj svečanosti kao domaćin prisustvovao je muftija braničevsko-timočki i niški Eldin ef. Ašćerić koji je poželeo dobrodošlicu visokoj delegaciji Mešihata IZ-Sandžaka koju je predvodio muftija mr. Senad ef. Halitović u pratnji mr. Bajazid ef. Nicevića rukovodioca versko-prosvetne službe Mešihata i Jakub ef. Lekovića direktora uprave za da’wu, muftiji vojvođanskom Muhamed ef Ziljkiću, glavnom imamu Medžlisa IZ-Palilula Muhamed ef Hadžiću, imamu džemata Zemun-grad Senad ef. Hajroviću, Odbornicima i džematlijama iz Kostolca, Pančeva, Sremčice, Zemuna, Novog Sada.

Muftija Ašćerić se u uvodnom obraćanju zahvalio donatorima dovom zaželevši im od Allaha dž.š. najlepšu nagradu kao i članovima Odbora koji su neumorno mesecima radili kako bi džamija zablistala punim sjajem.
On je podsetio na važnost džamija u životu vernika.

Prisutnima su se srdačnim rečima i vrednim nasihatima obratili muftija sandžački mr. Senad ef. Halitović, mr. Bajazid ef. Nicević i Muhamed ef. Hadžić koji su džematlijama čestitali obnovljenu džamiju i poželeli da je svojim prisustvom i ibadetima dodatno ukrase.

Predivnim učenjem Kur’ana, tekbira i salavata Jakub ef. Leković razgalio je srca prisutnim.

Nakon jacije namaza svi prisutni su se počastili večerom koju su priredili članovi Odbora Medžlisa IZ-Smederevo.