Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je nakon dogovora ministra Gorana Vesića i gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca sa građanima, počelo postavljanje platformi radi veće bezbednosti u saobraćaju na kritičnim tačkama na putevima u novopazarskim naseljima Lutkare, Mur i Selakovac.

U saopštenju se navodi da je počelo postavljanje sedam zaštitnih platformi na regionalnom putu pored škola, što predstavlja još jedan korak ka podizanju bezbednosti u saobraćaju u Novom Pazaru, nakon što je pre nekoliko dana postavljena i zaštitna ograda u naselju Lutkare.

Vesić je naveo da je, prema dogovoru postignutom pre samo 10 dana, počelo postavljanje platformi kako bi se sačuvali životi ljudi i kako više niko ne bi stradao na pomenutim putevima u Novom Pazaru.

Na svim platformama biće urađeni pešački prelazi, a nakon nabavke biće postavljena i rasveta, kako bi se noću bolje video pešački prelaz.

Na proleće će biti postavljeni i trotoari, za koje će ubrzo biti urađeni projekti, a problem bezbednosti u saobraćaju u Novom Pazaru biće rešen kada budu izgrađene dve obilaznice oko grada, čije je projektovanje u toku.

Do 1. decembra sledeće godine, u približno 12 škola u Novom Pazaru biće urađene zone zaštite, kako bi dodatno povećala bezbednost u saobraćaju.