BEOGRAD – Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije Rosu upali su danas pod punim naoružanjem i blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode, prenose mediji.

Oni su sa dugim cevima i oklopnim vozilima tamo zatekli čuvara koji meri nivo vode, isterali ga iz objekta i poskidali srpske zastave koje se tamo nalaze.

Prema poslednjim informacijama, kosovski specijalci se nalaze i dalje na objektu kod velike brane na Gazivodama, koji su nasilno i protivpravno zauzeli.

Jedan od radnika na brani gazivode, gde su danas upali specijlaci kosovske policije, izjavio je da je otišao na veliku branu na Gazivode da izmeri nivo vode zbog kiše i da je tada video četiri pet pripadnika Rosu kako obijaju kućicu i lome kapiju na brani.

“Uperili su puške u mene, ispitivali me i iscepali zastavu, a onda me oterali”, ispričao je radnik V.K. za Kosovo onlajn.

Naveo je da je na Gazivode otišao da izmeri nivo vode nakon obilnih kiša, što mu spada u opis posla.

“A, onda su me ugledali i potrčali ka meni, valjda me nisu očekivali. Uperili su puške, duge cevi u mene, pitali su me ko sam i šta radim ovde, pokušao sam da im objasnim da sam kao portir zadužen da merim nivo vode”, ispričao je radnik.

Prema njegovim rečima, pripadnici Rosu su hteli da znaju ima li kamera na kućici, na šta je on rekao da ne zna, a potom su ga pitali “da li je ovo Kosovo ili Srbija”.

“Samo sam im rekao da sam rođen ovde, a onda su uzeli da cepaju srpsku zastavu. Kad su je iscepali vratili su mi je i rekli da sam “voljno” i da bežim odavde”, rekao je radnik.