Dva policijska inspektora policijske uprave Novi Pazar, stigli su u pratnji čuvene poznate advokatice Zore Dobričanin u prostorije Uprave, kako bi dali iskaz u postupku koji se vodi protiv njih. Inspektorima se na teret stavlja ponašanje koje može da šteti ugledu ministarstva.

Podsećamo, policijski službenici E.A. i E.H. su suspendovani dan nakon što su 15. oktobra na izletu, u šumi, naišli na krdo divljih svinja i ispalili nekoliko hitaca u vazduh, kako bi od sebe otklonili opasnost.

Kao razlog suspenzije se navodi i da službenici nisu kod sebe imali legitimacije, koje su se nalazile u vozilu, nedaleko od mesta događaja.

Naime, nakon ispaljenih hitaca u mestu Preko brdo, opština Ivanjica, naišli su lovočuvari, koji su tražili od inspektora da se legitimišu. Obzirom da kod sebe nisu imali službene legitimacije, lovočuvari su pozvali odred žandarmerije sa Golije, nakon čega su novopazarski inspektori predali oružje, koje im je nakon davanja izjave vraćeno.

Po dolasku u Novi Pazar, pokrenut je postupak protiv njih i udaljeni su sa posla do okončanja postupka.

Prema našim saznanjima, radi se o dva vrlo iskusna i nagrađivana policijska inspektora, sa zapaženim rezultatima rada, koji su učestvovali u rasvetljavanju najtežih krivičnih dela, poput trgovine narkoticima, gde su u proteklom periodu radili na zaplenama preko 300 kilograma raznih vrsta narkotika.

Jednom od ova dva policijska inspektora, prošle godine izvršen je napad na porodičnu kuću, nakon rekordne zaplene kokaina u Novom Pazaru. Slučaj napada još uvek nije rasvetljen.

indeksonline.rs