BEOGRAD – Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se u toku večeri i noći na području istočne Srbije očekuju mešovite padavine – ledena kiša i sneg.

Mestimično se očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 centimetara u nižim do 20 centimetara u višim predelima.

U Srbiji se sutra ujutru očekuje prestanak padavina, a u toku dana suvo i toplije uz delimično razvedravanje.

Više oblačnosti zadržaće se samo na severozapadu Srbije i u Timočkoj Krajini. Južni i jugoistoccni vetar u kratkotrajnom slabljenju. Najniža temperatura od -1 u Negotinskoj Krajini do ssest stepeni na jugu Srbije, a najviša od 4 u istoccnim do 13 stepeni u južnim krajevima zemlje. Uvecce i u toku nochi sa jugozapada novo naoblaccenje koje che usloviti lokalnu pojavu kiše i pljuskova uz ponovno pojaccanje jugoistoccnog vetra, naroccito u košavskom podruccju i na planinama.

U Beogradu će biti suvo i malo toplije uz delimično razvedravanje i slab jugoistočni vetar. Najniža temperatura oko dva, a najviša oko 10 stepeni.

U toku noći novo naoblačenje koje će povremeno usloviti kišu ili kratkotrajne pljuskove, a jugoistočni vetar će ponovo biti u pojačanju.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana,
u petak će biti promenljivo oblačno, osetno toplije i vetrovito sa maksimalnim temperaturama od 12 stepeni na severu Vojvodine do 20 stepeni u centralnoj i zapadnoj Srbiji, a samo će se u Timočkoj Krajini zadržati hladno vreme sa temperaturom do pet stepeni.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom najpre se očekuju u Vojvodini, gde mogu biti i izraženiji sa većom količinom padavina (preko 20 mm za tri časa), dok će se u subotu (17.12.) naoblačenje s kišom proširiti i na ostale krajeve.

Uz nagli pad temperature, na severu i zapadu zemlje kiša će kratkotrajno preći u susnežicu ili sneg. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar. U nedelju (18.12.) će biti suvo i hladno, a početkom naredne sedmice (19 – 22.12.) biće malo toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području.