BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom najnovijih dešavanja u vezi sa KiM, da se naša država borila da sačuva srpski narod na KiM, ali i da sačuva mir.

“Borili smo se istovremeno da sačuvamo mir i to nije uvek jednostavno, to ovoga puta nije bilo ni malo lako. Ne traje to od juče, takve situacije zbog jednog incidenta ili nekoliko, već se godinama to priprema i godinama neko potcenjuje stanje duha srpskog naroda na KiM i godinama ne slušaju šta Srbi govore i ne žele da vide šta je to što preživljavaju, jednako na Zapadu koliko i Albanci”, rekao je Vučić gostujući sinoć na TV Prva.

Istakao je da Albanci rade još gore stvari nego što smo mi nekada radili u sopstvenoj svesti ne razumevajući potrebu da sa Albancima napravimo dogovor.

“Mislili smo da sve silom može, a Albanci sada to rade puta dva. I misle da je to moguće, nije. Narod da pobedite ne možete. I večeras se igraju, misle da ne znamo, šalju jednu ekipu kosovske policije da pređe iz južnog u severni deo Mitrovice, namerno provociraju ljude. Postavili su dva punkta Rosu kod Grabovca i Gazivoda. Pa nekog zaustavljaju, provociraju”, rekao je Vučić.

Istakao je da ne razumeju da nemaju snagu na severu KiM.

“Niko se nije uplašio Albanaca. Ljudi jedino ne žele da uvedu celi sukob sa NATO. Albanci mogu da dovedu svetog Petra, koga hoće, oni na severu ne mogu ništa. Oni nisu snažniji od Srba”, istakao je Vučić.