RAŠKA – Niko Srbe ne može da lovi kao zečeve, iako bi to voleli, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Raški, odgovarajući na tvrdnju Aleksandra Filipovića, doskorašnjeg šefa operative na severu KiM, da će Priština Srbe, ako uklone barikade, “loviti kao zečeve”.

“Ako krenu, pa uhvate jednog od nas ili dvojicu kao zečeve, nema više zečeva, ti zečevi postaju vukovi”, istakao je Vučić tokom sastanka sa Srbima sa KiM u Raški, odgovarajući Filipoviću.

Nakon što je odgovorio Filipoviću, predsednik Vučić je rekao da su na sastanak došli i članovi Kriznog štaba i da će skup biti zatvoren za javnost.

Ukazao je da bi u slučaju da dođe do scenarija kakav je pomenuo Filipović, to bio kraj svake priče, da više ne bi bilo nijednog sporazuma, ni razgovora o tome, ni garancija.

Naveo je da je danas razgovarao dodatno sa predstavnicima SAD i EU, da je govorio čak i o imenima ljudi, i da im je preneo da ne pokušavaju to da radite.

“Ne postoji nijedan Srbin sa KiM čije ime ne znam, a da je na neki način bio ugrožen”, rekao je predsednik Vučić.

Istakao je da su ljudi osetili svoju snagu, da je država iza njih, ali da svi zajedno moramo da se ponašamo ozbiljno, racionalno i ogdovorno a ne da se dodvoravamo spostvenim i tuđim strastima.

Vučić je dodao da zna kako gone i srpski narod južno od Ibra, i da i dole ima uhapšenih Srba.

“Šta da uradimo nego da se borimo. Uhapsite jednog, intervenisaćemo, ako love drugog, onda znamo da nije greška, pa ćemo da reagujemo”, rekao je Vučić.