Šesti po redu of-roud (off-road) reli, koji će i ove godine imati međunarodni prefiks, biće održan 10. i 11. decembra u Novom Pazaru.

Takmičenje će imati memorijalni karakter, u čast dugogodišnjeg istaknutog člana Of-roud kluba Novi Pazar Izeta Bronje, koji je pre dva i po meseca tragično nastradao tokom džipijade u Ivanjici.

“Stalno su tu neke novine po pitanju staza, edukacije i usvršavanja učesnika. Želimo da svako sledeće takmičenje bude za nijansu bolje od prethodnog i da se greške svedu na minimum”, rekao je Jusuf Ugljanin iz Of-roud kluba Novi Pazar.

On je najavio da će tokom večernjeg druženja na video-bimu biti dostupan osvrt na karijeru i reli dostignuća Bronje, kojem njegovi dugogodišnji prijatelji posvećuju narednu manifestaciju.

Tokom dva dana, predviđena je vožnja u šest klasa – Hard, Soft 1, Sft 2, Turist, Bagi i Kvad.

“Pomoć grada, lokalnog Sportskog saveza i Turističke organizacije Novi Pazar na mnogo je većem niovu u odnosu na ranije godine. Želimo da ovo bude još profesionalnije”, naveo je Jasmin Kurtanović iz Of-roud kluba Novi Pazar.

Kurtanović je dodao da će vozači iz nekoliko država regiona posebnu pažnju posvetiti sigurnosnom aspektu, koji je neizostavan deo ove priče.

U organizaciju takmičenja uključen je i novopazarski Sportski savez.

“Ovo je još jedan dokaz da smo organizaciono i infrastrukturno centar sportskih dešavanja, koji širokom auditorujumu, osim standardnih, prezentuje i za nijansu manje afirmisane sportove. Verujemo da će nam svi doći i narednih godina, u još većem broju”, kazao je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Okupljanje učesnika relija je u subotu od 08.00 do 10.00 časova na parkingu kod Hotela Vrbak, a potom sledi transfer prema stazama za nadmetanje, zavisno od kategorija.

Dan kasnije, na programu je završnica relija na Paričkom brdu.

M. Minić