Članove delegacije iz Sandžaka koja boravi u Bursi, gde će danas biti potpisan protokol o bratimljenju sa Novim Pazarom, danas je primio počasni konzul Republike Srbije u Bursi Zarif Alp.

Alp, koji je izizetno uspešan privrednik, u čijem vlasništvu je više firmi i proizvodnih pogona izvozno orijentisanih prema Evropi i Kini, goste je dočekao u jednom od svojih poslovnih predstavništava.

Zarif Alp, odnosno Zifo Kajević , poreklom iz Sandžaka, Prijepolja, izuzetno je angažovan na polju lobiranja i povezivanja Srbije i Turske, naročito sandžačkih gradova i opština.

Posredovao je bratimljenju Prijepolja sa turskom opštinom Karadžebej.

Tokom današnjeg sastanka još jednom su potvrđene neraskidive veze među Bošnjacima u Srbiji i Turskoj, a bilo je reči o dolasku tueskih privrednika s obzirom da Alp predsedava udruženjem Rumelisiad koje okuplja 350 privrednika i upošljava 60.000 radnika. Njihov godišnji izvoz je milijardu i po dolara.

Alp je u izjavi za RTV Novi Pazar kazao da će i sve buduće aktivnosti biti usmerene ka jačanju veza i usposzavljanju saradnje na svim poljima.

Gosti su prilikom posete obišli i proizvodne hale jedne od firmi “Izmakpar”, upoznali se sa procesom i metodikom rada.

Podsećamo, danas će u Bursi biti potpisan protokol o bratimljenju sa Novim Pazarom.

Bursa je još jedan grad u Republici Turskoj sa kojim će Novi Pazar uspostaviti intenzivnu ekonomsku, trgovinsku, turistisčku, te saradnju na polju zdravstva, obrazovanja i kulture.