POŽEGA – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Požegi da će u tom gradu od Tehničke škole napraviti regionalni centar za obuku i obradu na CNC mašinama.

“To je nešto što je najdeficitarnije i što se najviše traži. To će nam omogućiti da dovedemo nove investitore i omogućiti da naši ljudi rade na mnogo bolje plaćenim radnim mestima”, poručila je Brnabić tokom posete Požegi.

Ona ne naglasila da je Vlada, do sada, u Tehničku školu uložili 620 hiljada evra u prvoj fazi koja je završena, dok će u drugoj fazi biti uloženo joši 1,7 miliona evra, od čega će 1,1 miliona evra biti ulaganje u građevinske radove i 520 hiljada u opremu.

“Sve to počelo je saradnjom „Inmold-a“ i Tehničke škole. Mi, kao Vlada, dodatno ulažemo i podižemo kako bi razvoj bio brži i kvalitetniji”, rekla je premijerka.

Dodala je da će razmatrati dodatno ulaganje u Tehničku školu i Gimnaziju, kao i u ceo obrazovni sistem u Požegi, naglasivši da je to ono što privreda prepoznaje kao značajno da bi se oni brže razvijali.

“Danas zaista sa ponosom mogu da kažem da mi iz Požege, iz “Inmolda” izvozimo robote u svet. To je pokazatelj onoga što Srbije može, koliko zna i vredi, a Vlada Srbije će biti tu da dodatno pomogne da bi razvoj išao još brže”, naglasila je premijerka.

Ona je istakla da je ovo važna godina za Požegu, zato što se završava auto-put za Požegu, a kada dođe auto-put, kaže, sve će biti brže i lakše.

“Biće više dodatnih investicija, zato je jako važno da dodatno investiramo u naše kompanije kao što su “Budimka” ili “Inmold”, sa kojom takođe imamo sastanak sledeće nedelje u Beogradu sa Fondom za razvoj. To je važno za sve ljude u zlatiborskom okrugu zato što će vam biti lakše da plasirate svoje proizvode”, rekla je premijerka.

Ona je poručila građanima Požege da mogu da računaju na pomoć vlade, a da se nada da će doći ponovo da vidi šta se uradilo.

Takođe, kaže, veruje da će ove godine doći sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da otvore auto-put.