Snimanje filma o legendarnom Džeju Ramadanovskom uskoro bi trebalo da počne, a dva mlada glumca su u trci za glavnu ulogu.

Denis Murić i Amar Ćorović glavni su konkurenti za ulogu pokojnog pevača Džeja Ramadanovskog u novom filmu “Nedelja”, saznaje Kurir. Nakon Tome Zdravkovića, svoju priču dobiće i legendarni Džej koji je preminuo 6. decembra 2020. godine. Scenario za film je napisao Stefan Bošković, a reditelj Nemanja Ćeranić se priprema za snimanje i preostaje mu da izabere glavnog glumca.

U filmu će autori prikazati detinjstvo Džeja Ramadanovskog i period kada je bio u domu za nezbrinutu decu. Odlučili su da glavnu ulogu igra nepoznati romski dečak, kojeg će izabrati na kastingu, a Džeja u kasnijim godinama će igrati Denis ili Amar.

Denis je u svet glume zakoračio kao dete u filmovima “Ničije dete” i “Enklava”. Mladog naturščika već tada videli su kao naslednika Slavka Štimca, što je opravdao filmom “Zlatni dečko”, kad je nagrađen gran-prijem za najboljeg glumca na Filmskim susretima u Nišu. Za ulogu Džeja sigurno ga je preporučila uloga Rame u filmu i seriji “Toma”. Nakon što je završio glumu u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, mladi i perspektivni glumac Amar Ćorović počeo je da gradi karijeru u mnogim pozorišnim predstavama, ali i pred kamerom. Svoj doprinos dao je serijama “Tajne vinove loze” i “Složna braća: Next Đeneration”.

Iako bi obojica fizički mogli da se transformišu i podsete na pevača, za film će morati da se ošišaju, navodi Kurir.

Džej Ramadanovski je za života stekao mnogo prijatelja, a među najbližima su mu bili Miodrag Mića Sovtić i njegova supruga Anica Dobra. Nažalost, pokojni pevač nije uspeo da ostvari jednu od svojih najvećih želja – da napiše knjigu “Bela žena”, a potom i da snimi film, u kom bi glavnu ulogu imala Anica, u koju je ceo Dorćol bio zaljubljen. Film o njegovom životu će konačno biti snimljen, a nosi naslov po njegovom najvećem hitu “Nedelja”.