Još jedno lice uhapšeno je danas na Jarinju. U pitanju je 54-godišnji stanovnik Kosova i uhapšen je zbog falsifikovanja dokumenata.

U pitanju je A.D. (1968) koji je do današnjeg dana, boravio van Kosova, zajedno sa još jednim osumnjičenim E.B. Obojica se terete da su falsifikovali isprave u vezi sa nezakonitom prodajom 30 nekretnina koje pripadaju romskoj-aškalijskoj i egipćanskoj zajednici u Južnoj Mitrovici.

Inspektori Uprave za istraživanje privrednog kriminala i korupcije u Južnoj Mitrovici su još 6. juna prošle godine dobili dojave o tome da je prodato 30 nekretnina, svaka vrednosti od 5 do 7 hiljada evra, ali da je to učinjeno preko falsifikovanja isprava.

Policija je za ovim osobama tragala prethodnih meseci. Sada je A.D. određen pritvor od 48 sati. Međutim, policija tereti i advokata B.K., te posrednika E.J. za još jedno krivično delo – „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”.

Na Jarinju je danas zadržan i 41-godišnji Srbin iz Beograda zbog novčane kazne od ranije, koja je sada preinačena u kaznu zatvora, saopštila je Kosovska policija.