BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, isključili su iz saobraćaja trojicu vozača koji su upravljali automobilima pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i jednog jer je upravljao brzinom većom od dozvoljene.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a policija je sinoć posle 22 časa na teritoriji Grocke zaustavila vozača (18) automobila marke “Tojota”, vozača (19) automobila marke “Reno”, kao i tridesetjednogodišnjeg vozača “Renoa”, a droga testom je utvrđeno da su upravljali pod dejstvom kanabisa.

Takođe, saobraćajna policija je sinoć oko 23 časa presretačem zaustavila i isključila iz saobraćaja dvadesetogodišnjeg vozača “Folksvagen pola” koji je na auto-putu Niš-Beograd upravljao brzinom od 187,7 kilometara na čas na delu gde je ograničenje 80 kilometara na čas.

Daljom kontrolom utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom sa probnom dozvolom, suprotno zabrani upravljanja u tom vremenu, kao i da vozilo ima snagu motora veću od dozvoljene za probnu vozačku dozvolu, navedeno je u saopštenju.

Vozači su zadržani u službenim prostorijama policije i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.