BEOGRAD – U Srbiji ujutro umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, na visokim planinama i sa snegom.

Pre podne i sredinom dana kratkotrajno razvedravanje, a već posle podne i uveče sa jugozapada se očekuje novo naoblačenje, koje će obilne padavine usloviti na zapadu Kosova i Metohije i u delu jugozapadne Srbije južno od linije Priboj – Prijepolje – Sjenica – Novi Pazar, saopštio je RHMZ.

U ostalim krajevima znatno manja količina padavina.

Duvaće umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak južni i jugoistočni vetar, naročito uveče i u toku noći kada se očekuju i udari olujne jačine.

Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša od 8 do 16 stepeni.

U Beogradu danas toplije, ujutro oblačno s kišom.

Pre podne kratkotrajno razvedravanje i slabljenje vetra, a posle podne i uveče novo naoblačenje uz kratkotrajnu kišu i ponovno jak južni i jugoistoèni vetar. Najniža temperatura oko 7 a najviša oko 16 stepeni.

U Srbiji u sredu promenljivo i još toplije sa maksimalnim temperaturama i do 20 stepeni, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, ali i uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu.

U četvrtak padavinska zona izmesti će se ka istoku i jugoistoku zemlje uz pad temperature u ostalim krajevima. Vća količina padavina očekuje se na jugozapadu Srbije i na zapadu Kosova i Metohije.

Južni i jugoistočni vetar od srede uveče u slabljenju, dok će u četvrtak prvo u Vojvodini, a u petak u svim krajevima biti u skretanju na severozapadni i ponovo u pojaèanju uz nagli pad temperature.

U noći između četvrtka i petka (19/20.01.) na jugozapadu Srbije će početi da pada obilan sneg.

Snežne padavineće se u petak i subotu tokom dana (20 – 21.01.) proširiti na celu zemlju.

Od nedelje do kraja perioda (22 – 24.01.) pretežno oblačno, povremeno sa mešovitim padavinama – kišom i snegom slabijeg intenziteta i sa maksimalnim temperaturama od 0 do 5 stepeni.