Dosadašnji kapiten FK Novi Pazar nastavlja karijeru u inostranstvu. Stefan Lončar proveo je godinu i po dana u našem klubu i ostavio neizbrisiv trag u novijoj istoriji kluba. Za ono što je pružao na terenu i van njega dobio je od navijača i mural na zidovima stadiona.

Stefan Lončar je svojim igrama u plavom dresu zavredeo pažnju brojnih evropskih klubova. Najuporniji je bio Debrecin i samo ga lekarski pregledi i potpis dele od tog kluba. Iako mu je ugovor isticao na leto rukovodstvo kluba odlučilo je da Stefanu izađe u susret ceneći sve ono što je uradio za klub.

Stefan Lončar imao je potrebu da se obrati svima kojima je plava boja u srcu:

“Pre svega, neizmerno sam zahvalan ljudima u klubu. Pomogli su mi u trenutku kada sam na stolu imao ugovor višestruko veći od trenutnog. Jasno je da su mogli da me zadrže, jer sam imao ugovor na još šest meseci. Verovatno nijedan drugi klub, a posebno ne onaj što se bori za Evropu, to ne bi uradio. Možda i bi, ali bi tražio ogromno obestećenje i onda transfer najverovatnije propada. Prema meni su postupili ljudski, nemam reči da im zahvalim. Gotovo sam siguran da ću se jednog dana vratiti u Pazar. Zavoleo sam grad, klub i sve ove ljude. Nadam se da će Novi Pazar izboriti Evropu, ovi navijači zaslužuju da gledaju najveće kontinentalne klubove. Ovde sam doživeo najbolje fudbalske trenutke u karijeri. Svakom fudbaleru bih poželeo da bude prihvaćen i poštovan kao ja u Novom Pazaru. Zahvalio bih se svima koji su me trenirali u Pazaru, saigračima, medicinskom osoblju, ljudima koji su bili svaki dan s nama i omogućili da nas uvek čeka sve što je potrebno za trening. Potencirao bih još jednom upravu, koja mi je izašla u susret kad se klub svim silama bori za Evropu. Krivo mi je sto napuštam jedan ovakav klub i grad, ali je u ovom trenutku moralo tako. Hvala navijačkim grupama Ekstremi i Torcida Sandžak”.

FK Novi Pazar već traži zamenu za Lončara.

„Čim je Stefan izrazio želju da ode, posegli smo za potencijalnim novim rešenjima na njegovoj poziciji. Neću da otkrijem o kome se radi, ali bi vrlo brzo sve trebalo da bude gotovo“, rekao je generalni sekretar plavih, Fikret Međedović.

indeksonline.rs