RAŠKA – Na put koji vodi od Raške ka Rudnici jutros se nešto pre 9 časova sručio odron koji je potpuno presekao i blokirao čitav put.

Čitave gromade pale su na kolovoz i to oštrih stena a ne blata ili zemlje. Prizor je skoro pa nestvaran, a od prolaska ovim pravcem zasad nema ništa. Srećom, u trenutku odrona niko nije prolazio tim delom puta.

AMSS: Oprez zbog magle i poledice

Na putevima u Srbiji potreban je oprez zbog magle i poledice, a na zapadu i jugozapadu ima i snega visine do pet centimetara, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS). U planinskim predelima i na prilazima zimskim centrima neophodna je upotreba lanaca ili drugih uređaja protiv proklizavanja vozila, navedeno je u saopštenju.

Zbog snega uvedene su i zabrane za kamione s prikolicom i šlepere na pojedinim putevima na teritoriji Šapca, Novog Pazara, Valjeva i Ivanjice.

Magla smanjuje vidljivost na 100 do 150 metara na deonici Beška – petlja Novi Banovci na autoputu Beograd – Novi Sad, i od petlje Dobanovci do graničnog prelaza Batrovci. Na graničnim prelazima nema zadržavanja vozila ni na putničkim ni na teretnim terminalima, saopštio je AMSS.

indeksonline.rs/Kurir.rs/Beta/Instagram 192