Program 54. Praznika mimoze, koji će biti održan od 17. februara do 4. marta u organizaciji Turističke organizacije Herceg Novi, opštine Herceg Novi i Javne ustanove kulture „Herceg Fest“, predstavljen je u sredu u Beogradu.

Tokom 16 dana u najsunčanijem gradu Jadrana biće priređena vrhunska zabava, muzički, gastro, kulturni, dečiji i sportski programi, koncerti, kao i jedan novitet – saradnja sa EXIT festivalom i veliki muzički događaj Winter Flower koji će predvoditi svetski poznati DJ i producent Claptone i najtraženije muzičko ime Balkana, Konstrakta sa grupom Zemlja gruva, istaknuto je na konferenciji za novinare.

„Gosti iz Srbije su tradicionalno među najbrojnijima na Prazniku mimoze. Između njih, našeg festivala i uopšte Herceg Novog postoji zaista jedna posebna veza, bliskost i prijateljstvo koji traju i rastu godinama. Zato su Beograd i Novi Sad važni partneri Praznika mimoze, kako u promociji, tako i kroz program samog festivala na kojem ćemo imati dane posvećene ovim gradovima. Imajući u vidu da se program otvaranja Praznika mimoze poklapa sa državnim praznicima u Srbiji, siguran sam da će veliki broj građana Srbije i ovog februara biti naši gosti. Pozivamo vas da dođete među prijatelje, da zajedno uživamo u najvećoj zimskoj fešti na Jadranu“, poručio je Stevan Katić, gradonačelnik Herceg Novog.

Milja Vitorović, direktorka TO Herceg Novi rekla je da je ovaj praznik prepoznat ne samo u regionu, već i u Evropi, pa i u svetu.

„Izuzetno me raduje što ćemo za vreme naše najveće svečanosti potpisati dugoročni sporazum o saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda. Cilj ovog sporazuma je unapređenje odnosa dva grada u oblasti turizma, kao i isticanje ekonomskog, kulturnog i društvenog značaja turizma“, istakla je Vitorović.

Praznik mimoze ponudiće i bogat kulturni program. Prvi put u Herceg Novom gostovaće jedna od najpoznatijih književnica regiona, Vedrana Rudan, zatim Beogradsko dramsko pozorište i produkcijska kuća Imressario predstaviće hit komediju Eling, istakla je Tanja Ateljević, direktorka JUK Herceg Fest.

„Srećni smo što baš na Praznik mimoze u Crnu Goru dovodimo autentična muzička imena kao što su Claptone i Konstrakta. Claptone je jedan od vodećih i najintrigantnijih muzičara svetske elektronske scene, dok je Konstrakta najtraženije regionalno ime, a svojim talentom i harizmom je i te tako prevazišla granice regiona. Posebno nam je drago što ćemo zajedno slaviti mimozu, cvet koji spaja zimu i proleće, donosi preko potreban optimizam i podseća nas da je neophodno da prirodu štitimo i da joj se uvek vraćamo, jer se u njoj kriju najveća čuda“, istakao je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Praznik mimoze je jedan od najstarijih i najpopularnijih festivala u regionu. U slavu mimoze, mirisnog žutog cveta koji potiče iz Australije, a koji su u Herceg Novi doneli čuveni bokeljski pomorci sa svojih dalekih putovanja, biće organizovano niz manifestacija, ali i potpisan Protokol o saradnji između turističkih organizacija Herceg Novog i Beograda.

biznis.rs