Kako je javnost već upoznata, programom Vakufske direkcije Islamske zajednice Srbije, Beogradska islamska srednja medresa u svom sistemu podučavanja sadrži i mektebe – škole Kur’ana.

Ovog meseca u taj sistem je ušao i mekteb u Kotežu.

Ovo je još jedan primer koji pokazuje koliko je Islamskoj zajednici i njenoj Vakufskoj direkciji važan rad sa decom, koja su budućnost, i koliko je bitno da sa omladinom, baš kao i sa svim džematlijama radi školovan kadar, transparentno i pod nadzorom Islamske zajednice Srbije.

Svečanom otvaranju mekteba u Kotežu, pored direktora Beogradske islamske srednje medrese, Ramadana ef. Mehmedija, koji je tokom celog svog mandata na mestu direktora BISM-e maksimalno posvećen radu sa mladima, kao i na poboljšanju obrazovno-prosvetnog sistema Islamske zajednice Srbije, i Visara ef. Sofre – takođe nekadašnjeg učenika Beogradske islamske srednje medrese, koji je svojim trudom i radom sebeb za okupljanje mladih u ovom beogradskom mesdžidu, prisutvovali su i muftija beogradski – Mustafa ef. Jusufspahić, kao i Adis.ef. Lutvija i Skender ef. Skenderi.