Naslovna srbija Novi Pazar Stručnjaci iz Turske stigli u Novi Pazar

Stručnjaci iz Turske stigli u Novi Pazar

U Novom Pazaru danas boravi delegacija iz Republike Turkiye koju čine predstavnici Ureda za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) i Republičke direkcije za vode (DSI). Njih su u Gradskoj upravi primili gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i njegovi saradnici, kako bi se stručnjaci iz Turkiye upoznali sa detaljima elementarne nepogode i posledicama izlivanja reka.

Turske stručnjake u Sandžak je nakon izlivanja gotovo svih reka koje protiču kroz Novi Pazar i to na više lokacija, poslao ministar unutrašnjih poslova Turkiye Sulejman Sojlu, a na inicijativu velikog prijatelja Sandžaka Bajrama Akgula.

Ekspedicija koju čine Serhat Gurbuz, Firat Sen, Ruhane Ferah, Ahmet Demir iz AFAD-a i Ali Sercan Peker iz DSI-ja u Sandžak je doputovala kako bi sagledala okolnosti i posledice nakon poplavnog talasa, ali i kako bi se izradila studija za prevenciju i sprečavanje takvih i sličnih elementarnih nepogoda.

U Novom Pazaru boravi i delegacija iz Turske sa zadatkom da sa nadležnim službama i rukovodstvom grada dogovori detalje oko neophodne opreme koja će biti donirana, a koja će biti upotrebljena za sanaciju šteta.

Nakon najavljenog dolaska delegacije iz Turske u Novi Pazar, gradonačelnik tog grada Nihat Biševac rekao je da je Turkiye uvek među prvima ponudila pomoć i delovala kada bi se u Sandžaku desila krizna situacija.

Anadolu Agency / A.N.

Exit mobile version