BEOGRAD – U većem delu Srbije sutra će biti pretežno oblačno i suvo sa lokalnom pojavom jutarnje magle, ali se na severozapadu Srbije delimično razvedravanje očekuje već ujutro i pre podne, dok će posle podne sunčanih intervala biti i na zapadu zemlje, kao i u Negotinskoj Krajini.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura iznosiće od -1 do 8, a najviša od 7 do 14 stepeni Celzijusa.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku ujutro kratkotrajno jak, severozapadni, posle podne i uveče u skretanju na jugoistočni.

I u Beogradu sutra pretežno oblačno i suvo. Krajem dana delimično razvedravanje. Ujutro i pre podne će duvati slab zapadni i severozapadni vetar, koji će posle podne biti u skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura u glavnom gradu od 4 do 6, a najviša oko 10 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do srede, 11. januara, u četvrtak će biti umereno oblačno i uglavnom suvo, samo na severu Srbije ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom.

U petak u centralnim i južnim delovima postepeno razvedravanje, a u subotu u svim krajevima pretežno sunčano.

U nedelju, 8. januara, umereno naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra na planinama i u košavskom području.

Do kraja sedmice maksimalne temperature od 9 do 16 stepeni. Početkom naredne sedmice jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom.

U ponedeljak će duvati jaka i olujna košava, dok će u utorak vetar biti u skretanju na umeren i jak, severozapadni. Temperatura u padu.

U sredu, 11. januara, suvo uz delimično razvedravanje.