I doveo Samira Radovca da zameni Stefana Lončara

Zanimljiv finiš vikenda u taboru Novog Pazara u Antaliji. Plavi su odoleli unosnoj ponudi iranskog Traktora, koji se nameračio na golgetara šestoplasiranog kluba Mozzart Bet Superlige Andriju Majdevca. Izrazili su Irancispremost da izdvoje 150.000 evra, uz nekoliko puta veći iznos na ime plate za Kruševljanina.

Majdevac je nauštrb džepova punih iranskih rijala u narednih 18 meseci rešio da ostane u Novom Pazaru barem do leta i isteka ugovora, u želji da pomogne sadašnjem klubu u borbi za premijerni izlazak u Evropu.
„Nećemo pustiti više nikoga ove zime. Stavili smo veto na sve odlazne transfere“, jasan je generalni sekretar Pazaraca Fikret Međedović.

To nije sve. Pazarci su pojačali konkurenciju u manevru potpisavši slobodnog strelca Samira Radovca (26). Nova klupska akvizicija je vršnjak doskorašnjeg kapitena i miljenika publike Stefana Lončara, sada aduta mađarskog Debrecina. Polivalentni vezista sa zavidnim stažom u mlađim selekcijama Bosne i Hercegovine pokušaće da neutrališe moguće nuspojave izazvane odlaskoma povratnika u reprezentaciju Crne Gore. Radovac bi u Novom Pazaru trebalo da završi takmičarsku 2022/23.

„Ako izborimo Evropu, Radovac ostaje kod nas još godinu dana“, najavljuje Međedović.

Radovac je velike mogućnosti nagovestio u matičnom Sarajevu, čiji je prvotimac postao kao maloletnik. Nakon šest sezona na stadionu „Asim Ferhetović“ i šampionske titule u prvenstvu 2014/15, uz tamošnji kup godinu ranije, otisnuo se nakratko u Grčku, ali se iz tamošnje PAS Janjine brzo vratio u domovinu.

Tri poslednje godine proveo je u Veležu, s kojim je proletos osvojio Kup, ali ga je početkom ove sezone zadesila povreda karlice. Radovac je sudelovao u podeli bodova u Posjušu (1:1) na startu Premijer lige Bosne i Hercegovine, kao i u dva identična poraza u drugoj i za Velež poslednjoj rundi kvalifikacija za evropsku Ligu konferencija od malteškog Hamruna (0:1), a ostatak jeseni protekao je u znaku oporavka.

Ugovor s Mostarcima raskinuo je početkom novembra.

mozzartsport.com