Visoka delegacija Sandžačke demokratske partije boravila je danas u posjeti Rijasetu Crne Gore.

U prijateljskom i otvorenom razgovoru između Reisa Crne Gore, Rifata ef. Fejzića i delegacije SDP koju su sačinjavali predsjednik Nihad Hasanović, članovi predsjedništva Kasim Zoranić, Vahidin Melajac i Faruk Suljević.

Analizirano je stanje Bošnjaka i muslimana, kao i nedavna dešavanja. Reis Fejzić se zahvalio visokoj delegaciji Sandžačke demokratske partije na posjeti i kontinuiniranoj podršci i izrazio je nadu da će institucije Crne Gore reagovati adekvatno, te da će žaštititi vrijednosti multietičnosti i multikonfesionalnosti, kao i da će nedavne provokacije na nacionalnoj osnovi ostati usamljeni incident koji se više neće ponoviti.

Predsjednik SDP Nihad Hasanović je pohvalio reakciju Rejsa Fejzića, rekavši da je takva reakcija bila mudra i sa ciljem da se tenzije dodatno ne podgrijavaju, što je svakako u interesu svih građana, ne samo Crne Gore, već i Srbije i Bosne i Hercegovine.

Član predsjedništva SDP Vahidin Melajac je podvukao da Bošnjaci Crne Gore u Bošnjacima Sandžaka imaju iskrene prijatelje koji će ih podržati uvijek kada je potrebno.

Nakon sastanka sa Reisom Fejzićem delegacija SDP-a se sastala sa političkim predstavnicima Bošnjačke stranke u Crnoj Gori, Admirom Adrovićem, ministrom rada i socijalnog staranja koji je i generalni sekretar Bošnjačke stranke, Damirom Gutićem potpredsjednikom Bošnjačke stranke, Adelom Omeragićem portparolom BS, Kemalom Zoronjićem, bivšim poslanikom BS, kao i ostalim političkim faktorima.