BEOGRAD – Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je zgrožen današnjim brutalnim nasiljem i ranjavanjem dvojice Srba – mladića i 11-godišnjeg dečaka u Gotovuši kod Štrpca, na koje je pucao Albanac dok su nosili Badnjak i srpsku zastavu.

“Kome smetaju Badnjak i srpska trobojka? Šta je osim mržnje moglo da natera nekoga da na ovaj sveti dan puca na decu koja samo pokazuju koliko poštuju svoju tradiciju? Šta je jedna necivilizacijska i zlikovačka kampanja i antisrpska histerija koju vode takozvane prištinske vlasti, mogla da proizvede osim mržnje i pokušaja uništavanja svega što je srpsko?”, zapitao je Vučević u objavi na Instagramu.

On je kazao da je ovo još jedan u nizu etnički motivisanih brutalnih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, i još jedan dokaz koliko je ugrožena njihova bezbednost.

“I više niko ne može da sakrije da su Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno izloženi nasilju. A neka se Kurti i njegovi pomagači i sponzori zapitaju hoće li im se vratiti svo zlo koje čine, neprestano terorišući srpski narod, i podstičući otvorenu mržnju i šovinizam. Najoštrije osuđujem današnji napad na srpske mladiće, i tražim da se pod hitno uhapsi zločinac koji je pucao na njih”, naveo je Vučević.