BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je priča oko uvođenja sankcija Rusiji “odvratna priča o nama”, jer su, kako je rekao, mnogi pričali da će on uvesti sankcije, a kada nije, onda zašto to nije uradio.

On je rekao za Tv Hepi da kada vodite državu ne znate kakav će “mač nad glavom da vam bude”, kao i da ništa ne možete da obećavate.

“Šta treba? Da ukidamo Čajkovskog i Dostojevskog, Tolstoja?”, rekao je Vučić i na konstataciju voditelja da “Vagnerovi ljudi jure po Beogradu” rekao da ni pripadnici te grupe niti iko drugi to neće da radi.

Istakao je da je Beograd najbezbedniji grad u Evropi.

“Dolaze i Ukrajinci i Rusi. Zanimljivo je da je dosta Rusa koji dolaze protiv Putina, a dosta Ukrajinaca za njega”, rekao je Vučić.

Na pitanje kako će izgledati razgovori o KiM, Vučić je rekao da je Srbija mnogo toga uspela da uradi, ali da je to malo za Srbe, jer je to neograničen prostor.

“Hvala onima u Srbiji koji to razumeju”, rekao je on.

Na komentar voditelja da je uspeo da posvađa tzv. Kosovo sa SAD, Vučić je rekao da nikoga nije “zavađao”, već da se ponašao odgovorno.

“Drugo je što je njihov posao da štite Kosovo kao svoje čedo. I zato moramo zemlju da gradimo, da ulažemo u namensku industriju. Prodajemo oružje SAD i EU, Rusima sada ne možemo ništa i da hoćemo. Svi traže municiju”, rekao je Vučić.

On je istakao da “kada ste slabi vojno, onda ste ništa”.

“Imamo problem zbog toga jer NATO ne poštuje rezoluciju 1244 i nije dozvolo povratak srpskih snaga”, rekao je on.

On je dodao da susedi Srbije mnogo ulažu u vojsku i kao primer naveo Mađarsku i Rumuniju.