Trener košarkaša Novog Pazara Ivica Vukotić rekao je danas da bi njegova ekipa pobedom nad Dunavom u Staroj Pazovi pobegla sa dna tabele.

“Veoma bitan meč za nas, ali i za domaćina iz Starih Banovaca, koji je u nepovoljnom položaju na tabeli. Imaće Dunav svojih motiva i tražiće šansu”, rekao je Vukotić.

Uoči 20. kola, Novi Pazar je 14. u Košarkaškoj ligi Srbije sa skorom 6/13, a sledi Dunav na pretposlednjem, 15. mestu sa 5/14.

Vukotić je ocenio da Novi Pazar može do pobede, ako odigra kao protiv Dinamika u prošlom kolu, kada je kući slavio sa 71:69.

“Pre svega, moramo defanzivno da budemo na tom nivou. Što se napada tiče, samo strpljivom igrom možemo do važne pobede”, istakao je trener Novog Pazara.

“Svi momci su spremni. Imamo i igrača više u rotaciji jer nam se priključio Altin Islamović. Nadam se povoljnom ishodu”, dodao je on.

Pazarci su u prvom ovosezonskom duelu na svom terenu savladali ekipu Dunava sa 103:68.

“Dunav je malo promenio roster u odnosu na početak prvenstva. Sada su tu iskusni Miroslav Pašajlić, Marko Stevanović i povratnik Marko Grković”, naveo je Vukotić.

Dunav i Novi Pazar igraju u subotu od 18 časova u Sportskoj hali Stara Pazova.

M. Minić