Prijepolje – Usled obilnih padavina vodostaj Lima je u stalnom porastu, a na Štabu za vanredne situacije opštine Prijepolje, doneta je odluka da se na teritoriji cele opštine uvede vanredna situacija usled naglog porasta vodostaja reke Lim.

-Lim je u stalnom porastu i takav trend se očekuje tokom današnjeg dana, zbog toga smo bili prinuđeni da proglasimo vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji opštine Prijepolje. Došlo je do izlivanja u Brodarevu i naselju Zalug, na uobičajenim neuralgičnim tačkama. Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju i doneli smo odluku da se zatvore svi kafići na obali Lima, takođe zabranjen je prelaz preko visećeg mosta u Prijepolju, a doneta je odluka i da neće biti plivanja za časni krst na Bogojavljenje – kazao je Vladimir Babić za agenciju RUNA.

Velika količina padavina i bujični potoci u Prijepolju napravili su velike probleme meštanima Brodareva, gde je došlo do izlivanja fekalne kanalazicije. Čitave noći radnici JКP „Lim“ radili su na saniranju posledica i sprečavanju da stigne do objekata.

PP Media i Rina/Foto: A.Rovčanin