Bokserski savez Srbije je na svečanosti održanoj 14. januara u Beogradu nagradio najbolje klubove, trenere i pojedince koji su se rezultatima i svojm angažovanjem posebno istakli u godini koja je za nama.

Boksersku godinu u Srbiji je obilježilo mnogo značajnih dogadjaja koji čine da se boksa na velika vrata vrati u sportski život naše zemlje.Sami kraj godine je obilježila organizacija 65. Zlatne rukavice, prestižnog medjunarodnog takmičenja sa dugom tradicijom čija je organizacija bila povjerena gradu I bokserskom klubu Novi Pazar članu jake Regioonalne lige I jednom od najboljih klubova takmičenja koje vraća veru u boks.

Zbog svega onoga što je u protekloj godini bokserski klub Novi Pazar uradio u promociji, propagandi ali i popularizaciji boksa i zbog uspjeha koje su ostavrili i kao kluba ali i kao organizatori velikih bokserskih revija i takmičenja ove mu je godine pripalo veliko priznanje “Zlatni klub za 2022. godinu”.

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin je priznanje uručio direktoru Bokserskog kluba Novi Pazar Selveru Lekpeku inače najboljem sportskom radniku Novog Pazara za 2022. godinu.

– Ovo je veliko priznanje za nas ali i odgovornost da nastavimo još ozbiljnije i jače u ostvarivanju našeg zajedničkog cilja a to je potpuni oporavak boksa i vraćanje plemenite veštine barem blizu nivoa na kojem je nekada bio u našoj zemlji.Sve ono što se dešava u poslednjih nekoliko godina sa Svetskim prvenstvom, čiji smo bili domaćini, kao krunom tih napora vraća nam optimizam da je zaista moguće da se to i ostvari.Za mene lično ovo priznanje pokazatelj je da smo radili dobro i da smo dali istinski doprinos afirmaciji boksa kroz ostvarene rezultate I organizaciju velikih bokserskih manifestacija – rekao je Selver Lekpek.

indeksonline.rs