AMSTERDAM – Fudbalski klub Ajaks poklonio je bilbord i 100 lopti Osnovnoj školi “Čaki Lajoš” u Bačkoj Topoli, koju je pohađao Dušan Tadić.

Tadić je u nedelju postigao svoj 100. gol u dresu Ajaksa na utakmici sa Spartakom.

“Ovom akcijom, Tadić i Ajaks pokazuju da svako ko počne da se igra sa loptom može da sanja takvu karijeru”, saopštio je klub iz Amsterdama.

„Jedna od posebnosti našeg kluba je što imamo toliko legendi. Mnogi velikani su igrali za Ajaks i zbog toga se uvek osećam posebno kada obučem dres, svaki put. Ovo je divan dres. Moraš uvek da budeš tu za tim kako bi imao rezultate. Uvek sam tu za mlađe igrače, spreman sam i da se našalim kada imaju poteškoće, teram ih da rade na sebi i unapređuju svoje telo do perfekcije kako bi bili što bolji. Mogu da uporedim igranje za Ajaks sa igranjem za Srbiju. U svakom klubu sam imao zadovoljstvo, od Vojvodine do Groningena ali Ajaks je stvarno na posebnom mestu“, izjavio je Tadić za klupsku televiziju.

Za Ajaks, Tadić je odigrao 225 utakmica, a kapiten je bio na 168 mečeva. Uz 100 golova, kapiten reprezentacije Srbije upisao je i 107 asistencija.