BEOGRAD – Prohodost puteva je dobra, a u nižim predelima vozače očekuju suvi kolovozi, dok otapanje snega u planinskim predelima donosi druge opasnosti, upozorava Auto-moto savez Srbije.

Do 15. marta od 10 do 15 časova izvodiće se radovi na zameni elastične odbojne ograde u razdelnom pojasu na deonici petlja Paraćin – petlja Ražanj u smeru ka Nišu.

Saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom dok će preticajna traka biti zatvarana za saobraćaj najviše u dužini od oko 600 metara.

Produžavaju se do 1. marta godine radovi na pojačanom održavanju na deonici Negotin (Radujevac) – državna granica SRB/BUG (Mokranje).

Tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Izmenjen je režim saobraćaja zbog radova na deonici Putinci – Stara Pazova – Stari Banovci, u Staroj Pazovi. Za vreme zvođenja radova vozila iz smera Stare Pazove prema Golubincima, posle prelaska mosta skreću desno i prate privremenu saobraćajnu signalizaciju,
prolaze ispod mosta desno i dalje servisnom saobraćajnicom pored mosta i državnog puta do ponovnog uključenja na državni put.

Iz suprotnog smera koristi se isti pravac kretanja vozila.

Prema poslednjim informacijama Puteva Srbije
nema zadržavanja na naplatnim stanicama na autoputevima.

Prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17 i 15 časova na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Na teretnim terminalima vozila čekaju prilikom izlaska iz zemlje 90 minuta na Hogrošu, 240 na Kelebiji, 120 na Gradini i Sremskoj Rači i 60 minuta na Batrovcima i Šidu.

Na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.