Novopazarac Dževad Baltić ostvario je istorijski rezultat na nedavnom Svetskom amaterskom prvenstvu u mešovitim borilačkim veštinama (MMA) u Beogradu.

U poluteškoj kategoriji, sa težinskim limitom na 93 kilograma, član Sandžak top tima osvojio je bronzanu medalju u konkurenciji seniora.

Za državnog reprezentativca i njegovog trenera u Sandžak top timu Jusufa Hajrovića upriličen je doček u gradskom Sportskom savezu.

“Baltićev rezultat za nas nije iznenađenje. Pratimo njega i Sandžak top tim, koji je veoma ozbiljan klub. Pleni njihova skromnost. Grad će nastaviti da podržava pojedince i klubove, koji se takmiče u borilačkim sportovima i afirmišu naš sport. Obezbedili smo i skromne novčane nagrade”, rekao je direktor gradske Ustanove za sport Emir Mehmedović.

Baltić je krajem septembra prošle godine u italijanskom Linjanu stigao do bronze na Evropskom amaterskom prvenstvu u poluteškoj kategoriji.

Posle trijumfa nad Špancem Viktorom Martosem i Danijelom Karlsonom iz Švedske, tada je zaustavljen u polufinalu od Ukrajinca Romana Kizjuka.

Pazarac je planetarni šampionat u Beogradu otvorio pobedama protiv Šveđanina Alfreda Olsona i Stanislava Vezija iz Angole.

U meču vrednom plasmana u finale, od Hajrovićevog učenika bolji je bio Velšanin Roan Kroker.

“Uvek sam u treningu, ali posebno sam pojačao u poslednja dva meseca. Skidao sam kilažu, radio na kondiciji. Medalja mi znači, ali bolje da je bilo zlato. Dok ne osvojim zlato, ne mogu da budem 100 odsto zadovoljan. Plan je da postanem prvak Evrope, potom sledi šampionat sveta, a onda prelazak u profesionalce”, naveo je Baltić.

Trener Hajrović priznao je da je očekivao medalju u Beogradu.

“Na Evropskom prvenstvu postigao je dobar rezultat. Tu je izgubio od Ukrajinca, s kojim smo želeli da se susretnemo u Beogradu i vratimo istom merom. Nažalost, zaustavljeni smo od sjajnog Velšanina, ali biće još prilika”, kazao je Hajrović.

M. Minić