BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas treba da bude nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, nošenje i držanje oružja, trgovinu drogom, otmicu i silovanje.

Za ovu nedelju bila su zakazana četiri ročišta, a suđenje koje je održano u ponedeljak prekinuto je zbog neprimernog ponašanja advokata odbrane, zbog čega je sudija izrekla jednu opomenu i novčano kaznila jednu advokaticu.

Na današnjem suđenju bi trebalo da bude nastavljen pregled foto-dokumentacije MUP-a i pojašnjenje okrviljenog-saradnika Srđana Lalića šta se nalazi na tim slikama, nakon čega će mu odbrana i okrivljeni postavljati pitanja o tim fotografijama.

Okrivljeni, odbrana, tužilaštvo, sudsko veće i punomoćnici oštećenih su na prethodnom ročištu završili sa ispitivanjem okrivljenog-saradnika.

Lalić se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 18 godina ispriča svoja saznanja o krivičnim delima koja su počinili njegovi nekadašnji prijatelji, pripadnici ove organizovane kriminalne grupe.

Nakon Lalićevog svedočenja slede i iskazi okrviljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića, koji su za kazne od 14 i 15 godina takođe pristali da pričaju o zločinima grupe.