BEOGRAD, 4. februara (Tanjug) – Danas će biti umereno do potpuno oblačno i vetrovito, na severu mestimično s kišom, u ostalim krajevima s kišom, susnezicom i snegom.

Po podne će na severu doći do prestanka padavina, uveče i do razvedravanja, dok se u ostalim krajevima očekuje sneg, pa će u predelima južnije od Save i Dunava doći do formiranja snežnog pokrivača visine 5 do 10 centimetara.

Na planinama će doći do ppovećanja postojećeg snežnog pokrivača za novih 10 do 20 cm i to uz vejavicu, odnosno mećavu i stvaranje snežnih nanosa.

Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar, koji će dostizati udare olujne jačine. stepeni.

I u Beogradu oblačno i vetrovito s kišom, po podne i uveče u višim delovima grada sa susnežicom i snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, a kratkotrajna pojava susnežice moguća je ponegde i u nižim delovima.

Duvaće jak zapadni i severozapadni vetar, sredinom dana kratkotrajno i olujni. Najviša temperatura biće ujutro i pre podne, oko 4 stepena, posle podne i uveče u padu.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti osetno hladnije, naročito u jutarnjim satima, kada se očekuje slab i umenule.

Sutra se očekuje umereno do potpuno oblačno, na severu pre podne i pretežno vedro, a sneg se očekuje ponegde u brdsko-planinskim predelima uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Severni vetar bice u slabljenju.

Zatim suvo i hladno sa dosta sunčanih intervala, samo se u ponedeljak na planinama očekuje provejavanje slabog snega, a od srede maksimalna temperatura biće u manjem porastu.