BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas pismo čestitku predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana povodom Dana državnosti Srbije u kojoj se izražava uverenje da će dve zemlje nastaviti pozitivan zamah u svojim odnosima.

“Uvaženi predsedniče, cenjeni prijatelju,

Želeo bih da u ime svog naroda i u lično ime, Vašoj ekselenciji i prijateljskom narodu Srbije od srca čestitam Dan državnosti.

Potpuno sam uveren da će se nastaviti pozitivan zamah u našim odnosima sa Srbijom, kojima u pogledu stabilnosti i budućnosti Balkana pridajemo poseban značaj i da će se naša saradnja u narednom periodu proširiti na još više polja”, navodi se u čestitki Erdogana, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Erdogan je izrazio uverenje da će uzajamne posete na visokom novou dodatno učvrstiti odnose, kao i da bi bio srećan da sretne Vučića na Diplomatskom forumu koji se održava od 10. do 12. marta u Antaliji.

“Koristim ovu priliku da u ime svog naroda i lično ime, Vašoj ekselenciji poželim sreću i dobro zdravlje, a prijateljskom narodu Srbije mir i blagostanje“, navodi se u čestitiki turskog predsednika.