BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras građanima da mogu mirno da spavaju, jer je država Srbija dovoljno jaka da pobedi sve ekstremiste.

“Želim građanima da poručima da mirno i spokojno spavaju, država Srbija je dovoljno jaka da pobedi sve ektremiste i sve koji bi da ubijaju njene građane i da se obračunavaju sa njenim građanima, a našem narodu na KiM da kažem da smo sa njima – čuvaćemo KiM i sačuvaćemo našu Srbiju”, istakao je Vučić u vanrednom obraćanju povodom protesta ispred zgrade Predsedništva.

Kazao je da je važno da ljudi znaju da će takvih pokušaja biti još mnogo i da će mnogi u svetu da učine sve da unište stabilnost Srbije.

“Naš posao je da ne podlegnemo bilo kakvim pritiscima, da vodimo svoju potlitiku i to ćemo da uradimo. I bavićemo se svim najvažnijim stvarima. Jednom i auvek svi moraju da nauče da se u Srbiji izbnornom voljom građana dolazi na vlast i odlazi sa vlasti”, poručio je Vučić.

On je rekao da da su davno prošla vremena kada su strane službe dovodile i odvodile nekoga sa vlasti, kao i da su ta vremena razorila ovu zemlju, koštale je na stotine hiljada radnih mesta i uništene privrede, ali i uništenog nacionalnog i političkog dostojanstva.

Takvo vreme se više nikada neće vratiti, poručio je Vučić.

Na pitanje da li je bio prijavljen skup isped Predsedništva, kazao je da ne zna te tehničke detalje, ali da nema sumnju da to nisu uradili u skladu sa zakonom.

Ali i da jesu, niko nema pravo ovo da radi, što su radili, naglasio je Vučić.

“Čuli ste histerične povike… To dovoljno govori o nervozi zbog teških političkih poraza koje su imali”, dodao je Vučić.