BEOGRAD – Prema informacijama AMSS, u toku su pripremne aktivnosti za izvođenje radova na održavanju ITS opreme na državnom putu I A reda broj 1 na obilaznici oko Beograda, na deonici petlja Ostružnica – Orlovača u smeru ka Dobanovcima.

Kako je navedeno u saopštenju, radovi će trajati od 22. do 24. februara do 17 časova.

Saobraćaj se, tokom pripremnih radova koji se izvode u smeru ka Bubanj Potoku, odvija shodno postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji i opremi.

Danas do 16 časova izvode se radovi na mašinskom krpljenju kolovoza, na državnom putu I A reda broj 1, na deonici petlja Kovilj – Beška, na mostu Beška, u smeru Novi Sad – Beograd.

Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Od 14. do 26. feburara do 17 časova zbog radova van kolovoza, biće izmenjen režim saobaćaja na državnom putu I A reda broj 1, na deonici petlja Umčari – Vodanj u smeru Beograd – Niš.

Za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka pre petlje Vodanj.

Do 15. marta u periodu od 10 do 15 časova izvodiće se radovi na zameni elastične odbojne ograde u razdelnom pojasu na delu auto -puta E-75 , na deonici petlja Paraćin – Ražanj u smeru ka Nišu.

Saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom dok će preticajna traka biti zatvarana za saobraćaj najviše u dužini od oko 600 metara.

AMSS je, izmešu do 24. februara biti izmenjen režim saobraćaja na delu auto-puta E-75 između petlje Ražanj i petlje Pojate u smeru ka Beogradu zbog izvođenja završnih radova.

U nastavku neposredno pre isključenja na odmorište Pojate iz smera Niša,
za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

Leva kolovozna traka (smer Niš – Beograd) otvara se za saobraćaj nakon što su završeni radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije.