Fudbaleri, stručni štab i rukovodstvo zonaša Jošanice okupili su se danas na terenu u Novopazarskoj Banji, prvi put u 2023. godini.

Pripreme za nastavak takmičenja u Šumadijsko-raškoj zoni počinju sutra u Šutenovcu. Jošanica je lider šampionata sa 31 bodom, dva više od Bana 1931 iz Raške na drugom mestu.

“Ispred nas je nas šest sedmica priprema. Od toga u kakvom su stanju igrači, zavisi i sadržaj trenažnog procesa. Prvi test na programu je nakon sedam dana rada protiv omladinaca Novog Pazara. Što se prvenstva tiče, idemo utakmicu po utakmicu”, rekao je trener Jošanice Aldin Gurdijeljac.

Jošanica je zadržala igračku okosnicu, a uspela je da u svoje redove iz srpskoligaša Tutina dovede ofanzivne fudbalere Nazima Hadžibulića i Enesa Dolovca.

“Dobro je što su ostali najbolji, uz angažman dvojice mlađih momaka o čijim kvalitetima imam visoko mišljenje. Očekuje uspešno proleće i plasman u Srpsku ligu Zapad. Dobro je što u Banu 1931 imamo konkureta. Da nije tako, ne bi bilo interesantno”, ocenio je kapiten Jošanice Dženan Plojović.

Od kraja prošle godine Jošanica ima novo rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Jakubom Suljovićem.

Potpredsednici kluba su Almir Šaćirović i Faris Glogić, a generalni sekretar Elmedin Marukić. Uloge sportskog direktora i sekretara stručnog štaba vrše još uvek igrački aktivni Edis Ibrahimović i Edin Ferizović.

“Sa Jošanicom dva puta već ulazio u srpskoligaško takmičenje. I sada sam tu da bismo se vratili gde nam je mesto. Očekujem još bolju i profesionalniju saradnju sa Novim Pazarom. Verujem da će naši najbolji i najdarovitniji igrači u jednom trenutku dobiti priliku da se uzbore za ugovore sa ovdašnjim superligašem”, naveo je Suljović.

M. Minić