BEOGRAD – U periodu od 2015. do 2022. godine u Srbiji se beleži rast broja zaposlenih majki i majki sa akademskim obrazovanjem, koje su rodile treće i četvrto dete, izjavila je ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić tokom posete sedmočlanoj porodici Grbić u Zemunu .

Kako je navelo resorno ministarstvo, ona je sa članovima porodice Tanje Grbić razgovarala kako višečlana porodica funkcioniše i šta je to što država može da preduzme da bi njihovoj i drugim takvim porodicama kvalitet života bio još bolji.

Ministarka Kisić je istakla da su porodice, a posebno višečlane, najveće bogatstvo naše zemlje i cilj nam je da ovakvih porodica bude što više u Srbiji.

Ona je, takođe, dodala da Grbići treba da onima, koji bi želeli da imaju velike porodice, budu primer da istraju u tom cilju, jer su deca budućnost ove zemlje.

“Bila je velika privilegija upoznati Tanju i njenu decu, koja su izuzetna, talentovana i veoma uspešni đaci, a pre svega su srećni i nasmejani. Ova porodica odiše toplinom, ljubavlju i slogom i time pokazuju da je porodica najsigurnije mesto za svakog čoveka”, rekla je ministarka Kisić.

Ona je istakla da je naš osnovni cilj, da nam se rađaju deca i da nas ima što više, kao i da osnažimo porodicu i budemo podrška roditeljima, dodaje se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug