KRALJEVO, 27. februara (Tanjug) – Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uručio je danas u Kraljevu ključeve novoizgrađenih stanova pripadnicima službi bezbednosti i istakao da je to još jedan dokaz da Srbija ispunjava obećanja i brine o zaslužnima za njenu sigurnost i mir, i bezbednost svih građana.

“Rešeno stambeno pitanje je jedna od osnovnih ljudskih potreba i zato je ovo jedan od najvažnijih dana u životu svakog od vas. Zato sam danas ponosan, jer osećam vašu radost i spokoj, jer ćete konačno vaš, i život vaših porodica nastaviti bezbrižno u sopstvenom domu“, rekao je ministar na ceremoniji uručenja ključeva 18 stanova.
Stanovi su pripali pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova, odbrane i pravde, kao i Bezbednosno-informativne agencije i boračke i invalidske zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Naglasivši važnu ulogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpske vlade u realizaciji projekta izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti po povoljnim uslovima, Gašić je rekao da je taj projekat deo u nizu napora odgovorne politike države koja je usmerena ka podizanju ugleda, ekonomskog statusa i dostojanstva svih pripadnika službi bezbednosti.

“Srbija je zemlja vođena odgovornom politikom socijalne pravde, mira i ekonomskog razvoja. Dokazali smo da možete da se oslonite na svoju državu Srbiju. Da joj verujete. Jer državu čine pre svega ljudi, a onda i njene institucije. Svi vi, posvećeni ste pozivu koji ste odabrali. Srbija zna da može da se osloni na vas”, poručio je ministar.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić zahvalio se Vladi Srbije i predsedniku Vučiću zahvaljujući kojima je u Ribnici izgrađena i nova zgrada osnovne škole, rekonstruisana ambulanta, a uskoro počinje i izgradnja novog vrtića.

“To je dokaz da Vlada, predsednik, brinu o našoj deci, o ljudima koji štite naš ustavni poredak i vode računa o bezbednosti države“, istakao je gradonačelnik Kraljeva.
Marija Vesković, pripadnica Policijske uprave u Kraljevu, zahvalila se na pruženoj prilici da sebi i svojoj porodici obezbedi siguran krov nad glavom u Kraljevu, gradu u kojem živi i radi.

“Kada rešavate stambeno pitanje, rešavate verovatno jedan od najvećih izazova u životu. To sam i ja danas učinila kada sam preuzela ključeve i velika mi je čast što mi ih je lično uručio ministar unutrašnjih poslova“ rekla je Vesković, koja je 12 godina pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova.