MOSKVA, 22. februara (Tanjug) – Svet se suočava sa sukobom na globalnom nivou ukoliko je cilj Vašingtona da pobedi Moskvu, upozorio je danas zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

Medvedev je naglasio da, ukoliko SAD žele da pobede Rusiju, ona će se braniti svim sredstvima, što uključuje i nuklearno oružje, prenosi TAS S.

“Svim silama je očigledno da, ako SAD žele da pobede Rusiju, idemo ka sukobu na globalnom nivou. Ako SAD žele da pobede Rusiju, imamo pravo da se branimo bilo kojim oružjem, uključujući nuklearnim”, naveo je Medvedev na Telegramu,a prenosi TAS S.

On je podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je “nemoguće pobediti Rusiju na bojnom polju” i istakao da je s tim povezana odluka Rusije da suspenduje učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju START, dodaju RIA Novosti.

“Neka elite SAD, koje su izgubile vezu sa realnošću, razmisle o tome šta su postigle”, naglasio je Medvedev.

On je, komentarišući obraćanje američkog predsednika Džoa Bajdena u Poljskoj, ocenio da je mnogo reči o važnosti odbrane demokratije i o tome da Amerika neće napasti Rusiju izgledalo nepošteno i smešno.