BEOGRAD – Srpski vatrogasci-spasioci u Turskoj danas su spasili 17-godisnju devojku koja je ispod rusevina sedmospratne zgrade bila 108 sati, nakon što su prethodno spasili ženu koja je izvučena nakon više od 100 sati.

Kako je saopšteno iz MUP-a, srpski vatrogasci-spasioci su, nakon što je radna mašina počela da uklanja sloj po sloj armature, čuli tihe vapaje devojke, a na njenom oslobađanju radili su tri sata.

Spasioci su devojku izneli pomoću spinalne daske i predali je medicinskim službama.
U saopštenju se navodi da je na istoj lokaciji izvuceno i više beživotnih tela.

Ranije danas uz MUP-a je saopšteno da su lokalne spasilačke službe izvukle su i spasile ženu u Turskoj, koju su prethodno locirali srpski vatrogasci-spasioci.

“Ženu, koju su srpski vatrogasci-spasioci juče locirali uz pomoć specijalizovane opreme za elektronsku audio i video pretragu nakon više od 100 sati, koliko je provela u ruševinama, lokalne spasilačke službe izvukle su i spasile”, naveo je MUP na Fejsbuku.

U objavi se dodaje da specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, nastavljaju sa akcijama spasavanja i potrege za preživelima na više lokacija u Odabasi.

Nakon razornog zemljotresa koji je u ponedeljak pogodio Tusku i Siriju, 45 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrasnjih poslova iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Užica, Valjeva, Niša i Bora, kao i spasilački pas Zigi poslati su da pomognu turskom narodu.

Foto: Tanjug AP