JAHORINA – Proteklog vikenda na planini Jahorina zabeležena je rekordna posećenost, a idealna priprema ski staza i rad svih instalcija dopriunekli su tome da na stazama nema gužvi, saopštio je danas Olimpijski centar Jahorina.

Na Jahorini je dnevno skijalo skoro 10.000 skijaša, koji su napravili više od 150.000 prolaza.

U saopštenju se ističe da je za skijaše je to najvažniji parametar, jer pokazuje da se na Jahorini kupljena karta može u potpunosti iskoristiti, da nema čekanja na instalacijama i da se može ceo dan skijati na sjajno uvezanim stazama bez gužve.
Prema svim dosadašnjim parametrima, kako se dodaje, februar je uspešniji čak i od rezultata ostvarenih istog meseca prošle godine, koja je bila najuspješnija ikada.

Prošle godine u februaru je zabeleženo 930.000 prolaza i 93.000 skijaša, dok je na Jahorini već sada ostvareno skoro milion prolaza i 105.000 skijaša.

Promet za februar povećan je za skoro 1.500.000 konvertibilnh maraka (oko 760.000 evra). ali ukupni rezultat je manji od prošlogodišnjeg za 33 odsto, zbog kašnjenja skijaške sezone usled nedostatka uslova.
U saopštenju se navodi da se skijanje na Jahorini nastavlja, da su vremenski uslovi su odlični, dani su duži i sunčaniji i najbolji za skijanje.

Za skijaše i bordere je jako bitna informacija da nema čekanja i gužvi na polazu žičara kao i na samim stazama.

U planu je da skijalište nastavi rad u punom kapacitetu.

Ski staze su odlično obeležene uz svu neophodnu signalizacijsku i bezbedonosnu opremu.
Noćno skijanje je dostupno svaki dan u terminu od 18 do 21 čas a svakog petka, subote i nedjelje za noćno skijanje uz gondole Poljice i Partizan u pogonu je i šestosed Prača.

Gosti Jahorine od ove zime imaju priliku da uživaju na sankaškoj stazi dužine 600 metara, a sankanje je dostupno svaki dan u terminu od 16 do 18 časova.

Ljubitelji borda i freeride skijanja se sjajno zabavljajju na novom Snowboard parku na ski stazi Trnovo.

Kako najavljuju iz OC Jahorina, na stazi Poljice će 25. februara biti održano takmičenje Red Bull Home Run, dok će dan nakon toga uslediti Teqvolly turnir u spotu koji predstavlja kombinaciju odbojke i stonog tenisa.
“Odlična zabava se nastavlja I u Olimp baru uz poznate hitove regionalnih zvijezda – Amadeus Banda, Nikoline Kovač, Nebojše Vojvodića, Ljupke Stević, Dejana Matića dok posebno interesovanje vlada za dobro poznatu Đurologiju koja je zakazana za 11. mart”, kaže se u saopštenju.