Trener košarkaša Novog Pazara Ivica Vukotić rekao je da veruje u pobedu nad gostujućim Beogradom, koja bi njegovu ekipu približila opstanku u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS).

“Ulazimo u finiš sezone, gde nam je svaka utakmica značajna. Moramo da pružimo mnogo bolju partiju nego u prošlom kolu protiv Dunava u Staroj Pazovi. Potrebni su nam dobar pristup i pomoć navijača”, rekao je Vukotić.

Beograd je u prvom ovosezonskom međusobnom duelu slavio na domaćem terenu sa 93:87.

Uoči 21. kola KLS, Beograd sa po 10 pobeda i poraza nalazi se među ekipama rangiranim od osmog do desetog mesta na tabeli, dok je Novi Pazar plasiran između 12. i 15. pozicije sa skorom 6/14.

“Beograd je mlad i dobar sastav. Njihov koncept se uglavnom bazira na razigravanju mladih igrača, koji posle idu dalje. Doživeli su i neke promene tokom sezone. Dolaskom mladih reprezentativaca Filipa Jovića i Nikole Topića dobili su kvalitet više”, ocenio je Vukotić.

“Poletni su, ali igraju koliko im se dozvoli. Nadam se da ćemo maksimalno da neutrališemo njihovu mladost i polet, da preko naših iskusnih igrača rešimo neke situacije i zabeležimo pobedu”, dodao je on.

Novi Pazar i Beograd igraju u subotu od 18 časova u Dvorani sportske akademije Douš.

M. Minić