BEOGRA – U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog- saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se trrete za najteža krivična dela među kojima su i sedam ubistava.

Lalić je tokom današnjeg ispitivanja rekao da su pripadnici grupe među navijačima širili lažne informacije da je Lazar Vukićević nestao zbog navodnog konflikta sa sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Lalić je pojasnio da su pripadnici “pustili priču” među navijačima da je Vukićević nestao jer je bio u sukobu sa sinom predsdnika te su na taj način hteli da inkriminišu predsednikovog sina i skrenu sumnju sa njih.

Belivuk je Lalića ispitivao koliko istina može da bude i na koliko načina jedan događaj može da se odigra, aludirajući da se njegov iskaz ne podudara sa iskazom okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina.

Lalić i Miljković su se u jednom trenutku verbalno sukobili, nakon čega je Lalić rekao da je Miljkovićeva ljubavnivca Ana imala kriptovani telefon Skaj,dok je Miljković aludirao da je Lalić bio u vezi sa muškarcem.

Okrivljeni-saradnik Lalić je naveo da je Lazar Vukićević, kada je doveden u kuću u Ritopeku, bio toliko pretučen da su mu se”kosti prstiju videle”.

Vukićević je krvario iz rane na glavi više od dva sata, nakon čega su ga, prema rečima Lalića, pripadnici grupe polivali vodom iz creva pokušavajući da ga povrate.

Lalić je ponovio da je video slike ubijenih Ljubomira Lainovića i Joke, dodajući da su Lainoviću pucali u glavu, dok su Joku ubili čekićem.

Okrivljeni-saradnik je ispričao da je “Rista”, koji je takođe, kako se sumnja, ubijen od strane “kavačkog klana, ubjen u Istanbulu i da je siguran da je to Rista Mijanović koji je nestao pre dve godine.

Turska policija je pronašla slike mučenja Mijanovića.

Kada su nakon objavljivanja rata mafiji od strane predsednika Srbje Aleksandra Vučića, pripadnici ove grupe pobegli u Tursku, tamo ih je sačekao i smestio pripadnik Kavačkog klana Radoje Živkoivć sa devojkom iz turske Ajšom.

Na Belivukovo pitanje ko je ubio Adisa Spahića kada je ubijen i Damir Hodzić, a Mile Radulović zvani Kapetan otet, Lalić mu je pdgovorio “ti”.

Belivuk je Lalića pitao kako je moguće da industrijska mašina za mlevenje mesa može da melje kosti, ali ne može kosu, na šta je Lalić odgovrio da su kosti elastičnije od kose.

Lalić je ranije ispričao da su prilikom uklanjanja tela morali da skidaju kosu svojih žrtava jer se kosa zaglavi u mašini.

Na kraju suđenja advokati Aleksandra Vučeljića, Alekse Stošića, Milovana Tadića, Alekse Dunjića, Alekse Šejića i Vladimira Greka su od suda zatražili da njihovi branjenici budu pušteni iz pritvora ili da im se odredi blaža mera.

Postupajući tužilac je predložio da sud odbije sve predloge za ukidanje pritvora, jer kako je rekao, razlozi za određivanje pritvora i dalje postoje.

Sudija je odbila da ukine pritvor ovim pripadnicima kriminalne grupe iz zakazala sledeće suđenje za 20.februar kada će Laliću biti prikazana foto- dokumentacija.

Potvrđenom optužnicom pripadnici klana se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Lalić se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinima ove krinalne grupe.