BEOGRAD – Javno preduzeće “Putevi Srbije” pozvalo je danas vozače na maksimalan oprez pri vožnji jer, zbog mogućih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima.

Kako se navodi u saopštenju, to se pogotovo odnosi na deonice koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Zimska služba “Puteva Srbije” upozorava da je na deonici puta Divlјaka – Ivanjica – Javor, kolovoz vlažan, snega ima do 5 cm.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima.

Na državnim putevima drugog prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Mačve, Novog Pazara, Požege, Vranja.

JP “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažlјivo.