BEOGRAD – JP “Putevi Srbije” apelovalo je danas na učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se očekuje jako zahlađenje na području Srbije.

Kako se navodi, u subotu se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu, očekuje od 10 do 30 mm kiše za 24 sata, koja će uveče i u noći ka nedelji preći u sneg u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu, jugu Banata, a zatim i u ostalim krajevima Vojvodine.

Takođe, u nedelju se čekuje veća količina padavina na jugozapadu Srbije, a u noći između nedelje i ponedeljka novo intenziviranje naročito od zapadne i jugozapadne, preko centralne Srbije do južnog Banata.

“Vozačima savetujemo da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu. Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu”, rekao je on.