BEOGRAD – JP “Putevi Srbije” upozorilo je danas vozače da voze oprezno zbog snega, vlažnih kolovoza i pojave magle na pojedinim putevima.

Kako navodi JP “Putevi Srbije”, snega do pet centimetara ima na putevima Divljaka – Ivanjica – Javor, Vladičin Han – Surdulica – državna granica sa Bugarskom, granični prelaz Strezimirovci, Vlasinsko Jezero – granični prelaz sa Bugarskom Ribarci, Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, granični prelaz sa Crnom Gorom Jabuka – Prijepolje, Nova Varoš – Aljinovići, Jelova Gora – Užice i Prijepolje – Manastir Mileševa.

Na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja.

Neprohodni su sledeći putni pravci III prioriteta održavanja: Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana i Odvraćenica – Preko Brdo.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Takođe, postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Iako na pojedinim graničnim prelazima ima snega, prilazi graničnim prelazima su prohodni, kao i prilazi zimskim turističkim centrima.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Takođe, JP Putevi Srbije apeluju da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.