MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je govor na današnjem “patritoskom okupljanju” na moskovskom stadionu Lužnjiki uoči proslave sutrašnjeg nacionalnog praznika, Dana branilaca otadžbine i pozvao na jedinstvo ruskog naroda i podršku tzv. specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

„Trenutno se vodi bitka na našim istorijskim granicama za naš narod, vode je hrabri borci koji sada stoje pored nas“, rekao je Putin, rukujući se sa vojnicima koji su stajali na bini, prenosi agencija RIA novosti.

Ruski predsednik je naveo da su oni koji podržavaju “specijalnu vojnu operaciju”, a to su medicinski radnici, zaposleni u odbrambenim preduzećima, transportu, kao i deca koja pišu pisma borcima, branioci otadžbine.

„U tom smislu danas u odbrani naših interesa, našeg naroda, naše kulture, jezika, teritorija, u ovome je sav naš narod danas branilac otadžbine. Poklon svima”, zaključio je Putin.

Predsednik Rusije je govorio pred punim stadionom, a prisutni su mahali ruskim zastavama i skandirali “Rusija” i “Putin”.

Procenjuje se da ovom okupljanju prisustvuje oko 200.000 ljudi.

Organizatori su publici podelili ćebad i ruske zastave, a ispred stadiona su delili i topli i čaj i kašu.

Foto: Tanjug AP