Zaposleni u novopazarskom javnom-komunalnom preduzeću „Gradska toplana“ odlučili su da pošalju pomoć ugroženom narodu Turske i Sirije. Sav novac sa sindikalnog računa uputili su ljudima koji su ostali bez domova. Međutim, radnici „Gradske toplane“ prikupljali su i po hiljadu dinara.

„Sav novac koji smo imali na žiro-računu sindikata uplatili smo za pomoć Turskoj i Siriji. To je nešto više od 70 hiljada dinara“, kazao je predsednik sindikata u ovom javnom preduzeću Saša Milutinović.

On je istao da su svi radnici izdvojili uz to još po simboličnih hiljadu dinara.

„Svakome treba pomoći kada je to potrebno. Kad vidite onu decu, morate poći od svoje porodice i svoje dece. Nadamo se da će da se oporave što pre“, rekao je Milutinović za RTV Novi Pazar.

Radnici su bili jednoglasni.

„Ja sam radnik Toplane, ali i član sindikata. Svi smo bili jednoglasni da se taj novac prebaci ambasadama Turske i Sirije. Koliko, toliko da pomognemo. Nije to mnogo, ali je važna je namera i da je od srca“, istakao je Fadil Koničanin, i objasnio da je sve organizovano u dogovoru sa direktorom, koji je pohvalio ideju i potez radnika.

Brojne humanitarne i druge organizacije u Novom Pazaru poslale su pomoć Turskoj i Siriji. Gradska uprava uključena je u brojne akcije. Otvorila je i namenske žiro-račune za prikupljanje novčane pomoći.