Danas je u svečanoj sali Kulturnog centra održan sastanak predstavnika grada Novog Pazara sa investitorima koji posluju na teritoriji tog grada.

Sastanku su pored investitora prisustvovali: gradonačelnik Nihat Biševac, pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj, članica gradskog vijeća Pemba Dzanković, gradski urbanista Safet Nuković, direktor JP za uređivanje gradskog zemljišta Mujo Šaćirović, rukovodilac odeljenja za urbanizam i izgradnju Nihat Crnovršanin i Aladin Zećirović stručni saradnik gradskog urbaniste.

Sastanak je održan na temu: Građevinrstvo u Novom Pazaru-problemi u funcionisanju. Grad Novi Pazar i čelnici Gradske uprave su prepoznali oblast građevinarstva i izgradnje kao krucijanu i temu koja je u najvećoj ekspanziji, pa smatraju da se onima koji ulažu u ovu oblast treba posvetiti pažnja i sagledati eventualne probleme u efikasnom funkcionisanju Gradske uprave i njenih službi.

Pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj je istakao da je oblast građevine jedna od najbitnijih privrednih grana i da će grad Novi Pazar biti na usluzi investitorima, jer su na istom cilju, a to je razvoj Novog Pazara.

“Građevina je jako bitna privredna grana koja svojim razvojem vuče i druge privredne segmente. Čuli smo puno dobrih predloga od strane investitora koje ćemo u narednom periodu razmotriti. Grad će uvek biti na usluzi investitorima i za sve što je u našoj moći bićemo tu da pomognemo” – rekao je Škrijelj.

“Grad Novi Pazar i gradske službe su servis građana i privrede, pa samim tim trebaju da rešavaju i eventualne prpreke i barijere na koje nailazi i ova privredna grana – građevinarstvo. Grad će, sa svojim službama maksimizirati napore kako bi ovoj privrednoj grani bio od pomoći” – zaključeno je na sastanku

indeksonline.rs