Sandžačka demokratska partija izražava najoštriji protest protiv odluke ministra u Veću ministara BiH, Elmedina Konakovića da tokom svoje posjete Srbiji zaobiđe legitimne predstavnike Bošnjačkog naroda ove zemlje.

Konaković nije razgovarao u Beogradu sa ministrom turizma i omladine, Huseinom Memićem, a prilikom posjete Novom Pazaru nije se udostojio da posjeti Gradsku upravu. Na ovaj način Konaković nastavlja svoju politiku iz vremena dok je bio u opoziciji, kojom dodatno pravi razdor i podjele među Bošnjačkim narodom u Sandžaku. Ni jedna vlast u BiH od devedesetih godina do danas nije činila ovo što sada radi Konaković.

Sandžačka demokratska partija je imala više nego korektan odnos i dok je na vlasti u Sarajevu bila i SDP i SDA, a ovo što radi Konaković je nešto još nezabeleženo u novijoj političkoj historiji. Kao političar on ima pravo da favorizuje bilo koju političku stranku u Sandžaku, ali za jednog državnog funkcionera ovo je neprimeren, nediplomatski i nemoralan postupak.

Još je neuobičajenije da su razgovori sa Memićem i gradnonačelnikom Biševcem već bili zakazani, a onda na volšeban način otkazani, bez ikakvog objašnjenja.

indeksonline.rs